Tudom, ki vagy… de én nagyon kivagyok… /az önismeretről/

Vagyis ki vagyok?
Pedig másokról olyan könnyen megmondom, hogy néz ki, hogy viselkedik, mit akar, mi a célja… Olyan érzés, mintha mindig ugyanaz az ember lennék, ezért felkapom a fejem, ha valaki azt mondja: „Változtál.” vagy „Nem szoktál te ilyen lenni.” vagy „Ez is te vagy?”. Mégis, olyan nehéz konkrétan megfogalmazni, ki vagyok én. Egyáltalán meg kell?

Erről szól az önismeret.
Vágyaink, értékeink, érzelmeink valódi feltárása első látásra ijesztőnek tűnhet. Mi van, ha valami nagyon beteg van bennem? Mi van, ha valami nagyon rossz van bennem? Minek turkáljak?

 lovak
Talán mert anélkül száguldani, hogy tudnám, mi vezérel pontosan, olyan, mint egy bekötött szemű ló a lóversenyen. Biztosan fog menni, futni fogok, de sok nem várt súrlódással és bizonytalansággal. Ráadásul sokszor azt sem tudom, hova megyek, mért csinálom ezt igazából.
 Csak azt érzem, hogy ugyanazokat a köröket futom. Persze még ha tudom, mi a belső lény(eg)em, akkor sem biztos a siker. Mégis képes vagyok a helyzetekben tudatosan viselkedni, azaz rajtam is múlik!

Érzékelem, ha kell valamin változtatnom. Észreveszem magam és észreveszem a választási lehetőségeket. Látom, ahogy a többiek rohannak körülöttem, és láthatom, hogy én magam merre szaladok. Világos.
Az önismeret különben nagy dolgokat ígér: boldogabb és tartalmasabb életet, párkapcsolati elégedettséget és jobb karriert. Vagyis ahogy elkezdem lehántolni az álarcokat magamról, annál jobban fogom érezni, mi az, amit valójában szeretek. Ki az, akit valójában szeretek. Miben vagyok nagyon jó és azt hogyan tudom kihozni magamból.

Ebben tudok segíteni neked. Kérdésed, bejelentkezésed üzenetben vagy itt várom:
https://valtozasrahangolva.wordpress.com/contact/

https://www.facebook.com/ole.adrienn/

fotó: iStock

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close